Over onze overtrekken en hoeslakens

De overtrekken en hoeslakens van Portolinen

Voor onze overtrekken en hoeslakens gebruiken we lange katoenvezels van Egyptische katoen. Deze worden tot een fijn, licht garen gesponnen. Dit garen kan zeer dicht geweven worden en zo ontstaat er een sterke maar gelijktijdig zachte en soepele stof.

Lange katoenvezels

De gemiddelde lengte van een katoenvezel varieert sterk. Over het algemeen kan gezegd worden: hoe langer de vezel, hoe beter de katoen. Lange katoenvezels kunnen tot een dun en sterk garen verwerkt worden. Met dit garen worden de fijnste katoenproducten geweven, zoals kwalitatief hoogwaardig beddengoed.

Voor onze overtrekken en hoeslakens maken we gebruik van Egyptische katoen met een lange vezel.

Katoen:garen van lange vezels

Garen van lange vezels: duurzaam en soepel

Katoen:garen van korte vezels

Garen van korte vezels: kwetsbaar en minder soepel

Enkelvoudig en getwijnd garen

Enkelvoudig garen (links) is sterker dan getwijnd garen (rechts)

Enkelvoudige garens

De garens die we gebruiken zijn enkelvoudige garens. Enkelvoudige garens zijn sterker en lichter dan getwijnde garens. Dat klinkt wellicht onlogisch maar getwijnde garens worden gemaakt van minder hoogwaardige garens.

Voor de lichtste en meest duurzame stoffen wordt uitsluitend gebruik gemaakt van enkelvoudige garens. Zo ook voor de overtrekken en hoeslakens van Portolinen!

Garendikte

Hoe beter de kwaliteit van de gebruikte vezel, des te dunner (beter) het garen. De kwaliteit van garen wordt weergegeven in Nm, het aantal meter garen dat in 1 gram past.

Welke garenkwaliteiten gebruiken we?

Overigens, een hoge Nm-waarde wil niet zeggen dat de stof ook licht is. Onze TC600 is van een zware kwaliteit, terwijl het garen erg fijn is (Nm 135). Dit komt omdat er zeer strak geweven wordt (het garen wordt zeer stevig aangeschoven).

Garen Nm 30 en Nm 50: dik en stijf

Garen Nm 80 en Nm 135: dun en soepel

De binding

De Portolinen overtrekken en hoeslakens zijn verkrijgbaar in twee kwaliteiten:

  • Perkal (dit is de traditionele 1-op-1 linnenbinding)
  • Satijn (de inslag afwisselend over meerdere en dan weer onder 1 kettingdraad)

Perkal weving

Een Perkal overtrek is een overtrek in de meest traditionele vorm. Dit is ook wel het laken waaronder je ouders sliepen toen de bedden nog werden opgemaakt met lakens en dekens. Crispy en koel, sterk maar toch zacht. Wij zijn er gek op!

Perkalbinding
Satijnbinding

Satijn weving

Houd je meer van glad, glanzend en extra soepel? Houd je van de luxe uitstraling die deze stof heeft? Dan kies je natuurlijk voor satijn.

Onze service

Klantenservice is het hart van onze organisatie. Hier strijden we iedere dag voor onze klant. We reageren direct op e-mails en we adviseren telefonisch of via de chat, oftewel we zijn er als je ons nodig hebt! Is er iets niet naar wens? We lossen het direct op zoals je het graag opgelost wilt zien.

Niet tevreden? Stuur je aankoop terug en we vergoeden deze.
Ook de kosten van het terugzenden zijn voor onze rekening.

Neem contact met ons op